Leuke workshop popmuziek heb ik gegeven! Bekijk de video!

Voor de Urban Arts Cultuurdag van de leerlingen van het DaCapo College op 10 november 2011 heeft muziekschool Artamuse mij een aantal workshops popmuziek laten geven. Voor de scholieren was dit een gelegenheid om in aanraking komen met popmuziek, graffiti en breakdance door er zelf actief mee aan de slag te gaan.

Voor mij was het wel een uitdaging om deze kinderen – die nooit les hebben gehad op een instrument – in anderhalf uur op een leuke manier iets te leren over popmuziek en ze ook iets te laten doen met de instrumenten. Ik heb de kinderen eerst laten zingen met een backing-track.

Daarna heb iets verteld over de verschillende instrumenten en ze allemaal de gelegenheid gegeven om eens een gitaar, basgitaar, drumstel, keyboard en zangmicrofoon uit te proberen. Na deze kennismaking met de instrumenten liet ik de kinderen een instrument kiezen waarop ze een eenvoudig stukje leerden spelen. Uiteindelijk speelden wij samen een popsong!

Bekijk de video! De leerlingen die mee hebben gedaan tijdens de eerste workshop op die 10de november zijn gefilmd door Wiel Vervoort. Wiel is onze directeur en hij kwam even kijken dus ik heb hem de camera in de handen gegeven en afgeteld. Dit zijn de kinderen van klas 3ZW2 met Price Tag van Jessie J. Jullie staan er fantastisch op!

[youtube:http://youtu.be/SX8bzV_tErE%5D
Dit bericht werd geplaatst in Weblog. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s